fbpx

WHATSAPP: +31 (0) 6 18 35 03 35

OSB-voorzitter Piet Adema houdt een pleidooi om schoonmaken van thuiswerkplekken door schoonmaakbedrijven mogelijk te maken. “Sommige opdrachtgevers van schoonmaakbedrijven zijn daar al over in gesprek met schoonmaakbedrijven. Een aanpassing van de regels van de fiscus is daarvoor nodig,” aldus Piet Adema in landelijke media. 

Hogere kosten

Als je thuiswerkplekken schoonmaakt dan gaat het om veel kleinere oppervlaktes dan bij kantoren. Je moet dus steeds weer naar een volgend adres, waardoor het schoonmaken van thuiswerkplekken duurder is dan het schoonmaken van een kantoor. “Daar staat echter tegenover dat werkgevers in de toekomst, doordat er meer wordt thuisgewerkt, minder kwijt zijn aan het huren van kantoorruimte en aan zaken als verlichting, water, verwarming en bijvoorbeeld koffie,” aldus Piet Adema. Na de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer gaat OSB er bij politieke partijen op aandringen dat werkgevers meer belastingvrij kunnen vergoeden.

Op kantoren met lagere bezetting wordt toch meer schoongemaakt

Adema laat weten dat met name de schoonmaakbedrijven in de hotellerie rondom Amsterdam nog steeds last hebben van „enorme omzetdaling” en dat de aangescherpte maatregelen van meer thuiswerken „ontegenzeggelijk” tot minder schoonmaakwerk leiden. Toch merkt Adema ook dat er op kantoren met minder bezetting meer schoongemaakt wordt, om werknemers veilig te laten werken.

“Volgend jaar neemt werkloosheid toe”

Sinds het begin van de coronacrisis zijn in de schoonmaakbranche volgens Adema relatief weinig banen verloren gegaan: “Maar dat gaat wel gebeuren”. Het gaat volgens Adema om honderden tot een paar duizend verloren banen tot nu toe.

Adema verwacht dat de schoonmaakbranche dit jaar 10 tot 15 procent minder omzet draait, met uitschieters tot 70 procent in sectoren binnen de schoonmaak die het hardst worden getroffen, zoals de hotels en de evenementensector. Adema maakt zich meer zorgen over volgend jaar. „Dan neemt de werkloosheid toe.”

Wij helpen u graag verder.

Plan uw afspraak of Bel gerust +31 (0) 10 302 7556

85+
Schoonmaak locaties
385+
Meubel, tapijt en autointerieur
220+
Onderhoud spoedklussen
285+
Schilderwerken

Onze tevreden klanten

Recent nieuws

Houden we van: 5 easy trucs om je huis snel en simpel schoon te makenRecent nieuws12-12-2021

Eigenlijk kun je de mensheid verdelen in drie groepen: zij die houden van schoonmaken, mensen die houden van opruimen, en mensen die echt een hekel aan beide hebben. Maar als je een mooi interieur...

Read More ...

ONDERHOUD AAN JE HUIS? VOORKOM VERRASSINGENRecent nieuws12-12-2021

 Je huis schilderen, dubbel glas plaatsen of de zolder isoleren… Het doet vaak even zeer in je portemonnee, maar je hebt er daarna weer jaren plezier van. Als je er tenminste op voorbereid bent. 10...

Read More ...

Neem contact op of mail ons direct.

FORTIUS CLEANING & Onderhoud

info@fortiuscleaning.com

 

Kantoor Rotterdam:   +31 (0) 10 302 7556
Whatsapp:    +31 (0) 6 18 35 03 35

 

Stadionweg 41, 3077 AS Rotterdam

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

E-mail adres:


Totale prijs € 0.00
Leeg Afrekenen