fbpx

WHATSAPP: +31 (0) 6 18 35 03 35

Eigenlijk kun je de mensheid verdelen in drie groepen: zij die houden van schoonmaken, mensen die houden van opruimen, en mensen die echt een hekel aan beide hebben. Maar als je een mooi interieur hebt – waar we natuurlijk vanuit gaan – is het zo zonde om het te laten verslonzen. Bij welke groep je ook hoort, wij weten zeker dat je deze makkelijke schoonmaaktips goed kunt gebruiken.

Je hebt de benodigdheden zelfs waarschijnlijk al in de keuken staan! Met deze tips word je op een slimme manier een heuse schoonmaakkoning- of koningin.


7 makkelijke schoonmaaktips voor elk huis

1. De badkuip
Met een beetje waterstofperoxide wordt je badkuip weer als nieuw! Schenk wat waterstofperoxide in een spuitfles of plantenspuit – je kunt het eventueel wat verdunnen met water – en spray de vloeistof op het oppervlak. Laat het een uurtje intrekken en spoel de badkuip daarna af met warm water. Kalk en andere verkleuringen zullen verdwijnen – of in elk geval een stuk minder zijn.

Je kunt ook citroensap gebruiken. Dit zal voornamelijk gele verkleuringen verwijderen. Meng het sap met een beetje lauw water en dep het met een spons op de verkleuringen. Laat het twintig tot 30 minuten intrekken en spoel het mengsel daarna af met warm water. Schoonmaken met citroen, we kunnen het iedereen aanraden.


2. Natuurlijke luchtverfrisser
Bij een schoon huis hoort natuurlijk ook een lekkere geur! Meng twee kopjes water, een eetlepel baking soda en tien tot twintig druppels etherische olie en giet het mengsel in een spuitflesje. Even sprayen en je huis ruikt weer heerlijk fris! Bekijk meer slimme tricks met baking soda in dit artikel.


3. De wasmachine
Het reinigen van de wasmachine schiet er nog wel eens bij in, en eigenlijk is een kookwas zo nu en dan niet voldoende. Maar ook hier hebben we een truc voor: mix een kopje water met wat baking soda en giet het mengsel in het compartiment waar je normaal je wasmiddel in doet. Giet daarna een beetje azijn in de trommel en laat de wasmachine draaien met een normaal wasprogramma.

Wanneer ‘de was’ klaar is, veeg je met een doek de trommel schoon. Focus je vooral op de rubbers, want hier kan veel vuil achter schuilen. Laat de deur van de machine even openstaan zodat het goed kan drogen en luchten.


4. De voegen tussen de tegels
Het reinigen van de voegen tussen tegels in de badkamer of keuken is vaak een tijdrovend klusje. Maar wanneer ze weer lekker schoon zijn, ziet de ruimte er weer uit als nieuw. Strooi wat baking soda in een bakje en maak een oude tandenborstel een beetje vochtig. Dip de tandenborstel in de baking soda en schrob over de voegen.


5. Glanzende tegels
Azijn is de beste remedie tegen doffe tegels. Schenk wat azijn in een spuitfles en spuit de vloeistof rijkelijk over het oppervlak. Spoel de tegels na tien minuten af met water en droog het na met een microvezel doek.

6. Een schoon en glanzend fornuis
Het schoonmaken van het fornuis is niet het leukste klusje, maar met een citroen kom je al een heel eind. Snijd twee citroenen door midden en knijp het sap in een kommetje. Wrijf met een doek het sap over het fornuis en laat het even intrekken. Daarna neem je het fornuis af met een vochtige doek en voila, een glanzend fornuis.


7. Een fris matras
Baking soda blijft het beste schoonmaakmiddel, dat blijkt maar weer. Ook je matras kun je hier lekker mee opfrissen. Strooi de baking soda rijkelijk over het matras, laat het even liggen en zuig het daarna op met de stofzuiger. Hiermee verfris je niet alleen het matras, maar ook de stofzuiger! Win-win. Deze truc kun je ook gebruiken bij tapijten en vloerkleden en is extra fijn in een huishouden met huisdieren.

Wij helpen u graag verder.

Plan uw afspraak of Bel gerust +31 (0) 10 302 7556

85+
Schoonmaak locaties
385+
Meubel, tapijt en autointerieur
220+
Onderhoud spoedklussen
285+
Schilderwerken

Onze tevreden klanten

Recent nieuws

Houden we van: 5 easy trucs om je huis snel en simpel schoon te makenRecent nieuws12-12-2021

Eigenlijk kun je de mensheid verdelen in drie groepen: zij die houden van schoonmaken, mensen die houden van opruimen, en mensen die echt een hekel aan beide hebben. Maar als je een mooi interieur...

Read More ...

ONDERHOUD AAN JE HUIS? VOORKOM VERRASSINGENRecent nieuws12-12-2021

 Je huis schilderen, dubbel glas plaatsen of de zolder isoleren… Het doet vaak even zeer in je portemonnee, maar je hebt er daarna weer jaren plezier van. Als je er tenminste op voorbereid bent. 10...

Read More ...

Neem contact op of mail ons direct.

FORTIUS CLEANING & Onderhoud

info@fortiuscleaning.com

 

Kantoor Rotterdam:   +31 (0) 10 302 7556
Whatsapp:    +31 (0) 6 18 35 03 35

 

Stadionweg 41, 3077 AS Rotterdam

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

E-mail adres:


Totale prijs € 0.00
Leeg Afrekenen