fbpx

WHATSAPP: +31 (0) 6 18 35 03 35

Of het nou gaat om een lichte beschadiging op je muur, of omdat je die ene spachtelputz-muur helemaal zat bent: alles kan weer glad gemaakt worden. Wil je geld besparen op een stukadoor? Doe het dan zelf! Klusser Oscar laat zien hoe.

Benodigdheden
trapje
emmer met egalisatiemiddel
roller
strijker
tape
plamuurmes
rol stucloop
emmer met water en borstel

De wand voorbereiden
Om de wand zo mooi en egaal mogelijk te kunnen stucen, moet je 'm goed voorbereiden. Begin met het weghalen van alles wat in de weg kan zitten tijdens het stucen. Denk hierbij aan de plinten, elektrapunten en eventuele haakjes of andere uitsteeksels.

Plak alle stopcontacten af om te voorkomen dat daar egaliseermiddel op komt. Dat hoeft niet per se helemaal netjes, maar een klein stukje tape erop is wel zo fijn.

 

Rol vervolgens de stucloop uit en plak deze aan de zijkanten vast met tape.

Tip: leg de stucloper een paar centimeter van de muur, zodat je 'm ook aan die kant nog vast kunt plakken met tape.

Veeg alle stof en viezigheid van de muur en maak de wand goed schoon met een borstel en wat ontvetter.

 

Gaatjes opvullen
Zitten er gaatjes in de muur? Vul deze dan op voordat je aan de slag gaat met je egalisatiemiddel. Gebruik voor het vullen van de gaatjes een lichtgewicht muurvuller. Deze droogt snel en zakt niet uit.

 

Laatste voorbereidingen
De laatste stap in de voorbereidingen is de 'ondergrond-check'. Het is belangrijk te weten of de muur die je gaat stucen, een zuigende ondergrond heeft. Om dit te controleren pak je een emmer met een beetje water en breng je wat water aan op de wand.

Zuigt de wand het water direct op? Dan is er sprake van een zuigende ondergrond. Gebeurt er niks en loopt het water gewoon langs de wand naar beneden, dan neemt de ondergrond geen water op en hoef je de muur niet voor te strijken.

Roer ook, voordat je begint met stucen, het egalisatiemateriaal dat je gaat gebruiken goed door. Dit kan je doen met de hand of met een machine.

Ready, set, stuc!
Pak de roller en rol deze door het egalisatiemiddel. Breng het middel aan op de muur en begin altijd aan de bovenkant van de muur.


Van boven naar beneden rollenVan boven naar beneden rollen
Rol het egalisatiemiddel rustig, eerst van boven naar beneden en daarna ook van links naar rechts om te zorgen dat je de egalisatie goed verdeelt.

Zodra je een deel van de muur hebt ingesmeerd met egalisatie, kun je gaan afstrijken. Probeer bij het insmeren van de egalisatie niet een te groot stuk muur te pakken, omdat het spul snel droogt. Zodra het droog is, kun je het niet meer afstrijken en dat wil je niet, want dan krijg je geen egale muur.

Begin met strijken altijd aan de onderkant van de muur. Begin je bovenaan, dan kom je beneden in de knel met je strijker.

Van links naar rechts rollenVan links naar rechts rollen

Afronding van de muur
Zodra je de hele muur hebt ingerold en afgestreken, kan de tape eraf en is je muur klaar. Als je 'm wilt behangen is het belangrijk om 8-12 uur te wachten voordat je verder gaat.

Wil je de muur schilderen? Breng dan voor de zekerheid eerst nog een tweede laag egalisatiemiddel aan, om zeker te weten dat je muur perfect glad is voor het mooiste schilderwerk.


Dit is een artikel van

Eigen Huis & Tuin

Wij helpen u graag verder.

Plan uw afspraak of Bel gerust +31 (0) 10 302 7556

85+
Schoonmaak locaties
385+
Meubel, tapijt en autointerieur
220+
Onderhoud spoedklussen
285+
Schilderwerken

Onze tevreden klanten

Recent nieuws

Houden we van: 5 easy trucs om je huis snel en simpel schoon te makenRecent nieuws12-12-2021

Eigenlijk kun je de mensheid verdelen in drie groepen: zij die houden van schoonmaken, mensen die houden van opruimen, en mensen die echt een hekel aan beide hebben. Maar als je een mooi interieur...

Read More ...

ONDERHOUD AAN JE HUIS? VOORKOM VERRASSINGENRecent nieuws12-12-2021

 Je huis schilderen, dubbel glas plaatsen of de zolder isoleren… Het doet vaak even zeer in je portemonnee, maar je hebt er daarna weer jaren plezier van. Als je er tenminste op voorbereid bent. 10...

Read More ...

Neem contact op of mail ons direct.

FORTIUS CLEANING & Onderhoud

info@fortiuscleaning.com

 

Kantoor Rotterdam:   +31 (0) 10 302 7556
Whatsapp:    +31 (0) 6 18 35 03 35

 

Stadionweg 41, 3077 AS Rotterdam

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

E-mail adres:


Totale prijs € 0.00
Leeg Afrekenen